Vad är Paddsatan?

Paddsatan är ett fanzine som har getts ut sen maj 2012. Innehållet skiftar från varje nummer, men det är alltid noveller och tramsiga teckningar med. Ibland politiska uttalanden, pinsamma försök till dikter och resereportagen.

Fanzinets upplaga är på mellan 80 till 150 exemplar per nummer. Ingenting trycks på nytt, så det är först till kvarn som gäller.

Beställ enstaka nummer eller börja prenumerera på: paddsatan snabel-a gmail.com.

Sagt om fanzinet

”Det här fansinet har ju blivit lite omsjunget då och då, men jag ska vara så förbenat tråkig och säga att i stort, och som bäst, visar Paddsatan upp potential. En av de som hyllat Paddsatan förklarade vad det är som är bra med detta fansin: ”1) Hans litterära insatser där han anstränger sig för att tränga in i andras psyken och 2) Det klara arbetarklassperspektivet.” […] Med lite hårdare redigering och arbeta bakom texterna kanske jag också kan tänka mig att det här ska vara ett av de bästa fansinen i Sverige.

”…Den kanske klarast lysande stjärnan i denna fansin-krusning är Tommy Sundvall, som gör fansinet Paddsatan och håller en helt bisarr produktionstakt. Första numret kom förra året och nummer fem och sex kom i påskas nån gång. Han är uppenbart influerad av Henrik Bromander, inte bara till stil, förkärlek till tabuämnen och syndikalistiskt engagemang, utan även i det att han växlar mellan serier och prosa. Dock är han till skillnad från sin förebild i mitt tycke betydligt bättre på det sistnämnda, även om han är en oslipad diamant på båda områdena. […]  Över huvud taget har Sundvall ett väldigt bra driv i sina berättelser, även om de kan vara klumpigt skrivna. Som författare verkar han inte klara av annat än första person-skildringar, men han lyckas hela tiden utnyttja sina begränsningar till sin fördel och får fram ett sug i sina texter som liknar det man får i Bromanders bättre berättelser. Riktiga sidvändare.”
– Det Grymma svärdet #15

 

Annonser